We hebben goed nieuws!

We hebben goed nieuws!

Anderhalve meter…. Hoe gaan we dat doen als we straks weer open mogen? En wanneer mogen we weer open? Die vragen houden ons bezig, en jullie ook. We krijgen steeds vaker de vraag wanneer we weer open gaan of hoe we jullie van boeken kunnen voorzien. 

Onze deuren moeten voor publiek nog steeds gesloten blijven, tot zeker 20 mei, net als alle andere culturele instellingen. We gaan pas volledig open als het mag van de overheid. En met de nodige aanpassingen, waarbij we de gezondheid van onze bezoekers en medewerkers kunnen waarborgen. 

Start afhaalbieb!

Maar er is ook goed nieuws: We zijn gestart met het -op afspraak- laten ophalen van de reserveringen die al zo’n 7 weken op jullie staan te wachten. Dit geldt ook voor onze leners uit IJsselmuiden.

Veilig lenen:

  • We werken alleen op afspraak en met de nodige voorzorgsmaatregelen.
  • We zorgen ervoor dat jullie reserveringen corona-proof verwerkt worden. Je reservering wordt verpakt in een papieren tas.
  • Je wordt gebeld om een afspraak in te plannen. Met onze tijdsplanning reguleren we het aantal bezoekers. Kom op de afgesproken dag en tijd.
  • Je reservering staat klaar bij de deur aan de linkerkant van ons plein. Je mag niet naar binnen. 
  • De boeken zijn door ons al op je pasje gezet zodat je contactloos kunt lenen.

Zekerheid voor alles: 

– Hou je aan de aangegeven 1,5 meter afstand. 

– Was voor en na je bezoek je handen.

Boeken in quarantaine

Wil je met het ophalen van je reservering ook je huidige geleende boeken inleveren? Ook hierbij zorgen we ervoor dat dit veilig gebeurt:

  • Zet je boeken in de speciale boekenkar bij de hoofdingang. 

Deze wordt drie dagen in quarantaine geplaatst waarna we ze veilig kunnen verwerken. We volgen hierbij de richtlijnen van het RIVM. De datum van inname verschuift hiermee ook, maar dit heeft geen gevolgen voor je. Alle boeken die na 2 maart zijn uitgeleend hebben een inleverdatum van 31 mei.

Langere verwerkingstijd

We hebben een grote hoeveelheid reserveringen staan die we zo snel mogelijk verwerken. Het kan zijn dat je nog even geduld moet hebben voor je door ons gebeld wordt. 

Ook als je per e-mail een (automatisch door ons systeem verstuurd) bericht hebt ontvangen dat je reservering klaar staat, kom niet naar de Bibliotheek, wij nemen contact met je op om  telefonisch een afspraak in te plannen. Alvast bedankt voor je begrip en geduld.

Alleen op telefonische afspraak 

We zijn gewend aan zo’n 600 bezoekers per dag, en hoezeer we jullie ook missen, we moeten ons houden aan de regels. De hele Stadskazerne is gesloten voor publiek. Kom alleen als je met ons een telefonische afspraak hebt gemaakt voor het ophalen van je reservering.

Alvast hartelijk dank voor je begrip en medewerking en heel veel leesplezier gewenst!

Hierboekeninleveren
Terug naar het overzicht