De lezing met boekpresentatie van auteur Peter Sierksma van zijn boek ‘Mijnheer, dat weiger ik’, Een politieman in verzet, over Pieter Kapenga (1898-1982) op dinsdag 16 november om 20.00 uur, gaat online.

Het online-evenement is op internet te volgen via: https://youtu.be/BV5GnXXbfuk


De lezingavond wordt vervangen door een online interviewgesprek aan tafel, live vanuit De Nieuwe Kerk Kampen, en zal te volgen zijn via de YouTube-kanalen van de Nieuwe Kerk en Kampenonline.nl.
Historische Vereniging Jan van Arkel, Bibliotheek Kampen en Stadsarchief Kampen zijn het bestuur van de Nieuwe Kerk en koster Joop van Dijk zeer erkentelijk dat dankzij hen dit evenement alsnog online kan doorgaan.
We hebben deze beslissing gezamenlijk genomen vanwege de nieuwe coronaregels van het kabinet. Alle aanmelders hebben hier per e-mail zojuist bericht over ontvangen.

Tafelgesprek

Op 16 november om 20.00 uur gaat HV JvA-voorzitter Herman Broers (zelf historisch journalist) live aan tafel in gesprek met auteur/historicus Peter Sierksma. Ook schuiven aan NIOD-onderzoeker Hinke Piersma die eerder schreef over de rol van de Nederlandse politie onder het nazibewind en de zoon van politieman Pieter Kapenga, Roel Kapenga. Piersma zal Kapenga het eerste exemplaar van het boek officieel overhandigen.


De uitzending zal muzikaal worden omlijst door celliste Anne Magda de Geus, kleindochter van de Kamper politieman in de oorlog Karel de Geus, collega van Kapenga. De uitzending zal in zijn geheel een uur duren.
We hopen met deze online aanpak tegemoet te komen aan de sterke wens onder de familie Kapenga en onze leden de presentatie hoe dan ook niet uit te stellen’, aldus JvA-voorzitter Herman Broers namens de organisatie. ‘De belangstelling is groot en veel verwanten van Kapenga die wilden komen, zijn op leeftijd. Uitstel is ongewenst.

De uitzending start dinsdagavond 16 november om 20.00 uur. Het programma wordt opgenomen en zal ook daarna voor belangstellenden op ieder gewenst moment terug te zien zijn.


LEZINGEN 23 (DE KORTE) EN 30 NOVEMBER (BROERS) UITGESTELD

De twee andere WO2-lezingen die in november op de agenda staan, Samuël de Korte op 23 november (executies Meppelerstraatweg) en Herman Broers (gevangenentransporten 44-45) worden uitgesteld en – corona-willende – komend voorjaar opnieuw geprogrammeerd. In tegenstelling tot de lezing van 16/11 zijn dit lezingen met een entreeprijs. Gekochte kaarten voor deze evenementen blijven geldig. Iedereen die een kaart heeft, wordt persoonlijk per email op de hoogte gehouden van de nieuwe datum.

Terug naar het overzicht