Kom verhalen halen

Van 1 tot en met 30 november is Nederland Leest 2020, een jaarlijks terugkerend evenement met dit jaar het thema: Geschiedenis. Kleine geschiedenis, grote verhalen. Duik in de geschiedenis van je eigen familie, stad of streek! Kom verhalen halen in De Stadskazerne. Je vindt hier niet alleen de ruime collectie van Bibliotheek Kampen, maar ook het Stadsarchief Kampen en de Historische Vereniging Jan van Arkel bieden je de mogelijkheid tot het vinden van eindeloos veel verhalen.
Wat wij weten over de geschiedenis vloeit voort uit verhalen die aan elkaar zijn doorgegeven van generatie op generatie. Je geschiedenis begint klein en ligt soms verborgen, verdiep jezelf in het verleden, er is altijd een verhaal te vinden in hét centrum voor ontmoeting en gesprek: de Bibliotheek!

Het jaarlijkse cadeau voor leden én bezoekers
Tijdens Nederland Leest krijgen onze leden én bezoekers het boek Het zwijgen van Maria Zachea van Judith Koelemeijer cadeau. In dit boek vertellen twaalf broers en zussen het ware verhaal van hun familie dat zich afspeelt in de jaren vijftig en zestig. Met hun familiegeschiedenis ontvouwt zich de geschiedenis van Nederland in de twintigste eeuw. Het boek wordt gebruikt om gesprekken op gang te brengen en lezers met elkaar te verbinden.

Campagne Nederland Leest

Nederland Leest is een jaarlijkse bibliotheekcampagne van stichting CPNB die het lezen van boeken bevordert met steeds een ander thema. In het hele land worden er in de maand november activiteiten georganiseerd voor Nederland Leest om lezers met elkaar te verbinden. In verband met de corona-maatregelen kunnen we dit jaar helaas geen activiteiten organiseren.

Meer informatie?
Nederland Leest is een campagne van stichting CPNB ter bevordering van het lezen van boeken met ieder jaar een ander thema. Meer informatie vind je op de website www.bibliotheekkampen.nl of via de website van CPNB.

Terug naar het overzicht