De officiële opening van de expositie Alle waarden draaien om, Kampen bezet en bevrijd 1940-1945 op vrijdag 20 maart in de Stadskazerne is afgelast. Ook de twee bijbehorende lezingen op 24 maart (Stadskazernelezing over de gevangenentransporten, door Herman Broers) en 31 maart (executies Meppelerstraatweg, door Samuel de Korte) gaan eerst niet door. De lezingen worden later dit jaar opnieuw ingepland. Al gekochte kaarten blijven geldig voor de nieuwe datum. Dit hebben Stadsarchief Kampen en het bestuur van Historische Vereniging voor de IJsseldelta Jan van Arkel besloten op basis van de RIVM-richtlijnen voor het indammen van het coronavirus.

 Burgemeester Koelewijn zou op vrijdag 20 maart de bijzondere oorlogsexpositie van Stadsarchief en Historische Vereniging openen. Daar zou hij het eerste exemplaar van het nieuwe Historisch Tijdschrift in ontvangst nemen. De organisatie vindt het onder de verscherpte corona-richtlijnen onverantwoord de opening en ook de bijbehorende lezingen te laten doorgaan. 

Het Historisch Tijdschrift, geheel in nieuw formaat en nieuwe vormgeving, zal wel gewoon verschijnen op 20 maart. Het wordt als gebruikelijk verstuurd naar de leden van de Historische Vereniging. Voor niet-leden zal het blad te koop zijn bij Readshop Bos en de Tourist Info in De Stadskazerne.​ De expositie Alle waarden draaien om, Kampen bezet en bevrijd 1940-1945 in De Stadskazerne is wel te bezoeken vanaf 20 maart tot en met 30 mei 2020. 

Terug naar het overzicht