Op dinsdag 11 februari streden 12 teams voor de eerste prijs tijdens de Pubkwis op zien Kampers in De Stadskazerne. Met namen als de Wilhelminaschool, de Wilsummer Snoeken, De Dudels, en 3 Bössies en un nettien, ’t  Gruupien, d’Oldestraote en de Kogge streden de groepen ronde na ronde voor de eerste prijs. Het bleef spannend tot aan het eind. d’Oldestraote bleef K5 en de Kogge voor. Gefeliciteerd! Onderaan dit bericht vind je overigens de hele top 12.

Over Kampers en Kampen in het Kampers

De avond werd op enthousiaste wijze in het Kampers gepresenteerd door Reijer van ’t Hul. Niet alleen het schrijven van het Kampers werd getoetst deze avond. Het was aan de verschillende rondes goed te merken dat het een samenwerking van verschillende organisaties was. Zo verzorgde de Kamper Taalkring onder leiding van Wout van de Capelle een inleiding over de regels van schrijven op zien Kampers. De HV Jan van Arkel presenteerde een historische fotoronde, het Stadsarchief Kampen liet de deelnemers de Toren’oge plekkies in Kampen ontdekken. Jac Ruiten deed een muzikale Kamper duit in het zakje met zijn muziekronde en de Bibliotheek Kampen toetste de kennis van de deelnemers over de boeken uit de collectie waarin Kampen een rol speelt.

Natuurlijk werden de deelnemers getoetst op het schrijven van het Kampers met een dictee-ronde en moesten zij Kamper uitdrukkingen uitleggen.

Nieuwe Kamper woorden

Om het Kampers levend te houden werden de deelnemers ook uitgedaagd om nieuwe Kamper woorden te bedenken en in te leveren voor woorden als computer, e-bike en burn-out.

Daarna kon men stemmen op de bedachte Kamper woorden: De Dudels bedachten voor computer: de-wet-alles-deuze. Wout van de Capelle kwam met de Gemakfietse als Kamper oplossing voor de e-bike. Uut-eblust voor burn-out werd bedacht door het Koggeteam.

De top 12 compleet: 

1. D’ Oldestraote

2. K5

3. Kogge

4. Grupien en de Hoveniertjes

6. t Grupien

7. Dudels en 3 Bössies en un Nettien

9. Zwemsterren en Omni

11 De Wilsummer Snoeken

12 Wilhelminaschool


Namens de organisatie van de Pubkwis op zien Kampers bedanken wij de teams voor jullie enthousiaste deelname aan deze eerste pubquiz. En de mensen uit het publiek ook. We horen graag of er een vervolg moet komen. Dan gaan we aan de slag! 

Terug naar het overzicht