Afgelopen dinsdagavond was de online boekpresentatie van Peter Sierksma’s biografie over zijn Kamper opa en politieman in de oorlog Pieter Kapenga.

Vanuit de Nieuwe Kerk ging de auteur van ‘Mijnheer, dat weiger ik, politieman in verzet’ na aanbieding van het eerste exemplaar dinsdagavond in gesprek met Hinke Piersma, senior-onderzoeker bij het NIOD, en Roel Kapenga, de jongste zoon van Pieter.

Herman Broers, voorzitter van HV Jan van Arkel presenteerde de avond namens de partners van De Stadskazerne (Bibliotheek Kampen, Stadsarchief Kampen, HV Jan van Arkel) en de uitgever Walburg Pers.

Met schitterende muzikale intermezzo’s van celliste Anne Magda de Geus, kleindochter van eveneens politieman tijdens WO2 in Kampen Karel de Geus.

Heb je de boekpresentatie dinsdagavond gemist, of wil je de livestream terugkijken dan kan dat via deze link van Kampenonline : https://youtu.be/rgYgo_NtVOA

Het boek van Peter Sierksma is te koop bij Readshop Bos.Met dank aan Joop van Dijk (livestream) en Hester Timmerman de Hoop (foto).

Terug naar het overzicht