Locatie: Expositieruimte
Tijd: 10.00 - 16:00
Einddatum: 12 sep 2020
Organisator: Stadsarchief Kampen
Entree: Gratis
Soort evenement: Evenement

“De expositie Alle waarden draaien om. Kampen bezet en bevrijd 1940 – 1945” is vanaf 1 juli te zien in de expositieruimte van De Stadskazerne. Deze gezamenlijke expositie van de HV Jan van Arkel en het Stadsarchief is te bezoeken tijdens de openingstijden van de Tourist Info. Van maandag tot en met zaterdag van 10.00 – 16.00 uur bent u van harte welkom in De Stadskazerne. 

Gebruik de ingang aan de rechterkant van het plein

Om een bezoek te brengen aan de expositie gebruikt u de ingang aan de rechterkant van het plein. De linkeringang is de toegang tot de bibliotheek. De rechterdeur geeft toegang tot de Tourist Info, het Informatiecentrum van het Stadsarchief en de expositieruimte. De normale hoofdingang is de komende maanden de gezamenlijke uitgang. Houd bij een bezoek aan de expositie afstand van elkaar. Stickers op de vloer geven de anderhalve meter afstand voor u aan. Uiteraard staat er desinfectiemiddel bij de ingang van de expositieruimte voor u klaar.

Nieuwe data voor de beide lezingen

Bijna alle evenementen die in Kampen zouden plaatsvinden dit jaar zijn verplaatst naar volgend jaar. Zo ook de twee lezingen die eerder dit jaar op het programma stonden.

– De Stadskazernelezing over de gevangenentransporten van Herman Broers, die op 24 maart zou plaatsvinden is verhuist naar dinsdag 23 maart 2021.

– De nieuwe datum voor de lezing “Executie aan de Meppelerstraatweg van Samuel de Korte, die op 31 maart jl. zou plaatsvinden, is nu dinsdag 30 maart 2021.

De door u gekochte kaarten voor de lezingen blijven geldig. De nieuwe kaartverkoop start in januari 2021.

 

Evenementen

Bekijk alle evenementen
Open Monumentendag in de Stadskazerne

Open Monumentendag

12/09/2020

Op 12 september 2020 is het Open Monumentendag. Een van de locaties die je die dag kunt bezoeken is De Stadskazerne!  De Stadskazerne is gevestigd in…

Lees meer

Stadskazernelezing

23/03/2021

75 + 1 jaar nadat het laatste gevangenentransport van de Hongerwinter in Kampen aankwam, geeft auteur en kazernehistoricus Herman Broers een bijzondere Stadskazernelezing.   De lezing…

Lees meer

Lezing: Executie aan de Meppelerstraatweg

30/03/2021

De Tweede Wereldoorlog was bijna afgelopen. Toch werden er op de vooravond van de bevrijding, op 31 maart 1945, vijf mannen doodgeschoten aan de Meppelerstraatweg in…

Lees meer