Tijd: 10.00 - 13.00
Organisator: Jan van Arkel
Entree: Gratis
Soort evenement: HV Jan van Arkel

BEN JE OP ZOEK NAAR JOUW VOOROUDERS EN WEET JE NIET HOE JE MOET BEGINNEN? DE HV JAN VAN ARKEL HELPT JE GRAAG (OP WEG) BIJ HET ONDERZOEK NAAR JOUW (FAMILIE)- GESCHIEDENIS.

Krijg uitleg over hoe je kunt zoeken naar gegevens op het internet en in de verschillende archieven. Je bent van harte welkom. Tussen 10.00 en 13.00 ontvangen zij je, natuurlijk op corona veilige manier. We hebben de beschikking over een groot scherm waarop wij alles kunnen projecteren, zodat we op veilige afstand kunnen werken

STAMBOOMONDERZOEK

De vrijwilligers helpen je bij het onderzoek naar jouw familiegeschiedenis. Je kunt daarbij gebruik maken van de faciliteiten van het Stadsarchief. Je krijgt bijvoorbeeld uitleg over de eerste bronnen die je bij stamboomonderzoek tegenkomt, zoals bevolkingsregisters, burgerlijke stand en kerkelijke doop-, trouw- en begraafboeken. En ze leggen graag uit hoe je kunt zoeken naar gegevens op internet en in de verschillende archieven.

GESCHIEDENIS VAN EEN PAND

Of wil je juist achter de geschiedenis van een pand komen? Ook dan ben je van harte welkom!

Deze inloopochtend is iedere eerste zaterdag van de maand van 10.00 – 13.00 uur.

De maandelijkse bijeenkomsten (genealogie) op elke eerste zaterdag van de maand gaan voorlopig vanwege de lockdown en coronamaatregelen niet door.

Maar ben je nieuwsgierig naar jouw verborgen verleden en familie ? De Historische Vereniging van de IJsseldelta Jan van Arkel helpt je graag op weg! Klik hier voor meer info.

Evenementen

Bekijk alle evenementen
Er zijn op dit moment nog geen toekomstige evenementen