Tijd: -
Einddatum: 31 dec 2022
Organisator: Bibliotheek Kampen
Soort evenement: Bibliotheek Kampen

Internetcafé

Vragen over computer, internet, e-book, tablet, smartphone? Elke dinsdag is er het Internetcafé. Deskundige vrijwilligers van Seniorweb helpen u verder! Een brief tikken of een foto opslaan lukt misschien wel, maar hoe waardeert u uw ov-chipkaart op via internet? Hoe kunt u een app downloaden en installeren? Of e-mailen op uw smartphone of tablet? Hoe werkt Skype/videobellen? Internet geeft ons toegang tot allerlei informatie en is een ondersteuning bij bijna elke hobby. Welke sites en apps zijn betrouwbaar en waar vindt u de juiste informatie?

Elke dinsdagochtend tussen 10.00 en 11.30 uur zitten vrijwilligers klaar om vragen te beantwoorden en te helpen. Voor het internetcafé hoeven bezoekers geen computercursus gevolgd te hebben. Ook hoef je geen lid te zijn van de bieb. Iedereen mag komen vragen!

  • Er zijn computers beschikbaar of neem uw tablet, smartphone of laptop mee.
  • De service is gratis.

——————————

Infopunt

Hulp nodig? Bijvoorbeeld bij vragen over belastingen & toeslagen, mantelzorg, studiefinanciering, werk zoeken, nieuwe mensen leren kennen?
Of bij een brief van de overheid? Stel uw vraag bij het Infopunt.

Het Informatiepunt is er om mensen te helpen met allerlei vragen. Je kunt er terecht voor betrouwbare informatie over wonen, werk, zorg, welzijn en nog veel meer. 
Bijvoorbeeld met een brief of een e-mail van de overheid waarvan je niet goed weet wat je er mee moet. Wist je dat 4 miljoen mensen in Nederland zulke brieven lastig vinden?

Je kunt met al je vragen terecht bij het Informatiepunt. Vrijwilligers en medewerkers van de Bibliotheek en WijZ Welzijn Kampen helpen je met het vinden van informatie op internet.
Zo nodig kunnen zij je helpen met het maken van een afspraak.

Openingstijden:

  • Dinsdag, 10.00 – 12.30 uur
  • Woensdag, 10.00 – 12.30 uur
  • Donderdag, 13.00 – 15.30 uur

Bibliotheek Kampen in De Stadskazerne, 1e etageOf bel tijdens kantooruren: 038-85 15 720

Evenementen

Bekijk alle evenementen
Er zijn op dit moment nog geen toekomstige evenementen