Tijd: -
Einddatum: 31 dec 2022
Organisator: De Stadskazerne
Soort evenement: Bibliotheek Kampen

BoekStart Kampen

Iedere woensdag van 10.00 tot 11.30 uur is het reuzegezellig in de Bibliotheek. Kom je ook?Ontmoet andere (groot)ouders/verzorgers, lees een boekje samen met je klein-/oppaskind en/of kom naar het voorleesmoment. De toegang is gratis, en iedereen van 0 – 4 jaar, en natuurlijk (groot)ouders/verzorgers, is van harte welkom. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek.

Gratis lid
Ben jij of je kindje (nog) geen lid van de Bibliotheek? Meld je kindje aan en ontvang het leuke BoekStart-koffertje! Tot en met 17 jaar is het lidmaatschap gratis!

Thema-ochtenden
Regelmatig zijn er ook thema-ochtenden met leuke extra’s zoals voorstellingen, workshops, muziek en dans. Houd de agenda op deze website in de gaten, en/of volg ons op Facebook!

Om de week is het CJG (Centrum voor Jeugd en Gezin) aanwezig om vragen te beantwoorden.

Het begint met lezen
Samen een boekje lezen – plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen – versterkt de band met je baby. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Vanuit deze gedachte is BoekStart ontstaan: een programma dat kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders van boeken laat genieten.


Taalpunt Woensdag

Wil je naar het Taalpunt?
We zien je graag. Een afspraak maken is niet nodig.
Wil je beter Nederlands leren? Wil je beter leren lezen en schrijven?
We helpen je gratis en graag. Een afspraak maken is niet nodig.
Het Taalpunt is er voor iedereen. Je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek.

  • De spreekuren zijn op:
    woensdagen van 10-12 uur
    en vrijdagen van 17-19 uur

In de bibliotheek, 1e etage. (Ontwikkelplein)

Alle info over het Taalpunt, klik hier


Dokter Leesplezier

Iedere woensdag staat Dokter Leesplezier voor kinderen en ouders klaar om te helpen 🙂

Kinderen

Kinderen zijn van harte welkom voor een bezoek aan Dokter Leesplezier met uitdagingen op het gebied van lezen. Last van Dyslexie? Is lezen té makkelijk voor jou of juist lastig? Lukt het je maar niet om een leuk, spannend, grappig of passend boek te vinden? Vind je lezen saai? Dokter leesplezier, één van onze lees-/mediaconsulenten, geeft advies, tips, ze luistert, beantwoordt vragen, en biedt hulp bij het vinden van het juiste boek.

Ouders

Ook ouders kunnen terecht bij Dokter Leesplezier. Wat houdt BoekStart precies in? Hoe kan ik goed voorlezen? Wat zijn geschikte boeken voor mijn kind met dyslexie? Welke apps en leesgames zijn geschikt voor mijn kinderen? Hoe kan ik mijn kind motiveren meer te lezen en welk boek is geschikt voor mijn kind?

Deze vragen, en nog veel meer, kun je stellen aan een lees-/mediaconsulent van de Bibliotheek. Ze geeft je graag tips en trucs over geschikte boeken, media en apps en beantwoordt met plezier al je vragen. Ook helpt ze jouw kind graag met het vinden van de leukste boeken die passen bij wat je kind graag leest of waar ze graag meer over weten.

 

Stel je vragen

Kom jij ook langs? Dokter Leesplezier is op de jeugdafdeling op de 2e etage. Samen gaan we elke leesuitdaging aan, op naar (meer) leesplezier!

Je mag zo naar Dokter Leesplezier toe wandelen. Je hoeft geen afspraak te maken.

Evenementen

Bekijk alle evenementen
Er zijn op dit moment nog geen toekomstige evenementen