Tijd: 10.00 - 17:00
Einddatum: 10 jan 2022
Organisator: De Stadskazerne
Entree: gratis
Soort evenement: Bibliotheek Kampen

In De Stadskazerne is vanaf 6 december een pop-up inleverpunt voor de Voedselbank Kampen te vinden. De Voedselbank Kampen steunt iedere week ongeveer 200 gezinnen met voedselpakketten. Hiervoor zijn zij afhankelijk van schenkingen. De Stadskazerne wil graag meehelpen en hoopt dat ook haar bezoekers houdbare producten komen doneren.

De in De Stadskazerne gevestigde organisaties werken regelmatig samen en zoeken ook graag de verbinding met anderen in de Gemeente Kampen. ‘In de sfeer van kerst en winter wensen we elkaar graag fijne dagen toe en gunnen we elkaar wat extra’s. Door de Voedselbank Kampen een plek te bieden in De Stadskazerne hopen we dat we met zijn allen de gezinnen die het nodig hebben dat extraatje kunnen geven’, aldus Anke Bruggeman, interim directeur van Bibliotheek Kampen.

BOODSCHAPPENLIJSTJE

De Voedselbank heeft vooral behoefte aan voedsel. Wijn en andere alcoholische dranken mogen niet uitgedeeld worden.

Met onder andere deze lang houdbare producten maak je de Voedselbank Kampen heel blij:

  • koffie en thee
  • pasta, rijst, couscous, aardappelpuree
  • pastasauzen, soep
  • ontbijtgranen, broodbeleg (jam, pindakaas)
  • vlees en vis in blik
  • groente en fruit in blik
  • zonnebloem- of olijfolie
  • houdbare melk
  • Ook andere artikelen dan voedsel. Denk aan luiers, tandpasta, maandverband, schoonmaakmiddelen.

OOK KERSTPAKKETTEN ZIJN VAN HARTE WELKOM

Krijg je een kerstpakket, en wil je de gezinnen uit de gemeente Kampen iets extra’s geven voor tijdens de kerstdagen? Kom dan langs met jouw pakket en lever het bij ons in De Stadskazerne in. De Voedselbank is blij met ieder kerstpakket. Aangebroken pakketten zijn ook welkom.

WINTERSE VERHALEN HALEN, ETEN BRENGEN

De Stadskazerne heeft de slogan ‘Kom verhalen halen’, omdat de interne organisaties Stadsarchief Kampen, Gemeentelijke Archeologie, Historische Vereniging Jan van Arkel, Tourist Information Kampen, RTV IJsselmond en Bibliotheek Kampen allemaal ‘tot de nok gevuld’ zijn met verhalen. In de gezamenlijke winterexpositie is het thema dan ook heel toepasselijk: ‘Winterse verhalen’. De expositie bevindt zich naast het inleverpunt van de Voedselbank.

‘Kom je winterse verhalen halen in De Stadskazerne en neem gelijk ook warmte mee in de vorm van producten voor de Voedselbank!’, aldus Floris Joustra, directeur van Stadsarchief Kampen. ‘We hebben als medewerkers en vrijwilligers van de verschillende bewoners van De Stadskazerne samen al een mooi begin gemaakt. Maar er kan natuurlijk nog veel meer bij!’

Bijschrift foto:
Op donderdag 2 december werden aan Wim Fijn (Voedselbank Kampen) namens De Stadskazerne al de eerste donaties overhandigd door Floris Joustra (directeur Stadsarchief Kampen), Dieuke Boogaard (Bibliotheek Kampen) en Annelies Rijkhoff (Stadsarchief Kampen).

Evenementen

Bekijk alle evenementen
Er zijn op dit moment nog geen toekomstige evenementen