Locatie:
Tijd: 20:00 - 22:00
Organisator: Online
Entree: Gratis
Soort evenement: Bibliotheek Kampen

Landelijke boekpresentatie + lezing van Peter Sierksma, met muzikale omlijsting gaat online

De lezing met boekpresentatie van auteur Peter Sierksma van zijn boek ‘Mijnheer, dat weiger ik’, Een politieman in verzet, over Pieter Kapenga (1898-1982) op dinsdag 16 november om 20.00 uur, gaat online.
 
De lezingavond wordt vervangen door een online interviewgesprek aan tafel, live vanuit De Nieuwe Kerk Kampen, en zal te volgen zijn via de YouTube-kanalen van de Nieuwe Kerk en Kampenonline.nl.
 
We hebben deze beslissing gezamenlijk genomen vanwege de nieuwe coronaregels van het kabinet.
 
Het online-evenement is op internet te volgen via: https://youtu.be/BV5GnXXbfuk
 

Landelijke boekpresentatie + lezing van Peter Sierksma, met muzikale omlijsting

Pieter Kapenga (1898-1982) ging de geschiedenis in als enige politieman in Kampen die weigerde in de oorlog de Joden van huis op te halen. Hij moest het bekopen met zijn eigen deportatie naar concentratiekamp Dachau. Hij overleefde het kamp en keerde terug.

Voormalig Trouw-journalist en historicus Peter Sierksma, kleinzoon van Kapenga, schreef het boek Mijnheer, dat weiger ik. Een politieman in verzet (Walburg Pers), waarin hij handelen en denken van zijn grootvader reconstrueert en analyseert.

Op 16 november is daarvan de landelijke presentatie, met lezing van de auteur, in de Stadskazerne in Kampen.

• De toegang is gratis. • Aanmelden door een gratis ticket te bestellen via https://www.bibliotheekkampen.nl/agenda/971-mijnheer-dat-weiger-ik-pieter-kapenga-politieman-in-verzet

Organisatie: De Stadskazerne (Historische Vereniging Jan van ArkelStadsarchief Kampen en Bibliotheek Kampen) en uitgeverij Walburg Pers.

Foto: Roelant Meijer

Evenementen

Bekijk alle evenementen
Er zijn op dit moment nog geen toekomstige evenementen