Tijd: 10.00 - 16:00
Einddatum: 3 jul 2021
Organisator: Jan van Arkel
Entree: gratis
Soort evenement: Expositie

EXPOSITIE TWEEDE WERELDOORLOG IN KAMPEN

De expositie ‘Alle waarden draaien om. Kampen bezet en bevrijd 1940-1945’ is vanaf nu tot en met 3 juli 2021 te zien in de expositieruimte van De Stadskazerne. Deze gezamenlijke expositie van de historische vereniging ‘Jan van Arkel’ en het Stadsarchief is te bezoeken tijdens de openingstijden van de Tourist Info. Van maandag tot en met zaterdag van 10.00 – 16.00 uur bent u van harte welkom in De Stadskazerne. De expositie wordt gecombineerd met het verhaal van de Kamper jongens die tussen 1945 en 1949 naar Indië gingen.

WANDELING LANGS LOCATIES UIT KAMPEN IN OORLOGSTIJD

Loop de Oorlogswandeling door Kampen met de educatieve stadswandeling langs historische locaties in de binnenstad. De route is verkrijgbaar bij het Stadsarchief Kampen, de Tourist Info in De Stadskazerne, de Tourist Info bij Readshop Bos en bij de Intertoys in Kampen. Deze wandeling maakten wij voor het basis- en voortgezet onderwijs in opdracht van het 4/5 Mei Comité Gemeente Kampen, samen met de historische vereniging ‘Jan van Arkel’.

Ook in de Kampen Stadsgids app staat de Wandeling langs locaties uit Kampen in oorlogstijd voor je klaar. Deze wandelroute brengt u langs historische plekken uit de Tweede Wereldoorlog in Kampen. De locaties sluiten aan bij de expositie van Stadsarchief Kampen en HV ‘Jan van Arkel’.

KOM KIJKEN IN DE STADSKAZERNE

Om een bezoek te brengen aan de expositie gebruikt u de ingang aan de rechterkant van het plein van De Stadskazerne. De hoofdingang is voorlopig alleen de toegang tot de bibliotheek. De rechterdeur geeft toegang tot de Tourist Info, het Informatiecentrum van het Stadsarchief en de expositieruimte. Houd bij een bezoek aan de expositie afstand van elkaar en draag een mondkapje.

Evenementen

Bekijk alle evenementen
Er zijn op dit moment nog geen toekomstige evenementen