Tijd: 10.00 - 17:00
Organisator: De Stadskazerne
Entree: Gratis
Soort evenement: Bibliotheek Kampen
Op zaterdag 11 en zondag 12 september gaat de Open Monumentendag door! Meer dan 30 monumenten openen hun deuren in de Gemeente Kampen. Natuurlijk is De Stadskazerne ook geopend!

 

Dit jaar is het thema Mobiel Erfgoed in Hanzestad Kampen. Er is een speciale route en een tweede editie van de Open Monumentendag film gemaakt die natuurlijk in De Stadskazerne te zien is.

Via de app Stadsgids Kampen is een route langs mobiel erfgoed vroeger en nu te wandelen/fietsen of per auto. De route leert hoe mobiliteit is veranderd, en hoe je sporen van mobiliteit van vroeger nog altijd kunt terugvinden in het Kampen van nu.

Laat je rijden

Op zaterdag rijdt er een heuse skeltertrein rond. Fiets lekker mee! U kunt hier gratis gebruik van maken. In de binnenstad van Kampen rijdt deze dag het treintje de hele dag op en neer tussen de Bovenkerk en de Buitenhaven. Stap in bij één van de haltes: Bovenkerk, Boetiek Hotel, Stadsbrug, Van Heutszplein, Buitenkade, Nieuwe Markt, bij Margaretha.

Wat is er te beleven in De Stadskazerne?

  • Er is een interessante boekenmarkt buiten voor het gebouw door Stadsarchief Kampen, Historische Vereniging ‘Jan van Arkel’ en Bibliotheek Kampen.
  • Expositie in De Stadskazerne: Wat een plaatje, het heden en verleden van Kampen in beeld met prachtige filmbeelden uit 1950.
  • Bewonder ook Kampen Nieuwe Stijl op het plein voor de Stadskazerne
  • Film Mobiel Erfgoed in het Informatiecentrum van het Stadsarchief Kampen
  • Het Informatiecentrum van het Stadsarchief is geopend. Daar laten we mooie foto’s en archiefstukken zien. En geven graag informatie over de Van Heutszkazerne en de geschiedenis van Kampen door de vrijwilligers en medewerkers van het Stadsarchief Kampen en de Historische Vereniging Jan van Arkel.
  • Groot Hanzebordspel op straat voor kinderen om te spelen.
  • Zoek de 10-verschillen.

Alle informatie over Open Monumentendag in Kampen vindt u via deze link: www.visitkampen.nl/nieuws/open-monumentendag-2021.

Evenementen

Bekijk alle evenementen
Er zijn op dit moment nog geen toekomstige evenementen