Vanaf 26 november 2022 tot 28 januari 2023 is in Café Paatje in de Stadskazerne de expositie MIJN NAAM IS/MY NAME IS te zien. De expositie bestaat uit beeldende werken van tien kunstenaars uit het AZC in Dronten. Zij vertellen in woord en beeld iets over hun achtergrond, identiteit en ervaringen uit hun land van herkomst en hun vlucht naar Nederland.

Rijkdom aan woorden en beelden

Kom naar de Stadskazerne en leer Bebe, Bob, Jihan, Kamile, Melek, Niloo, Samaneh, Safaa, Shadia en Ziyod kennen via hun verhalen en werken. Zij zijn een aantal maanden begeleid door beeldend kunstenaar Susanne Maria Wolf. Haar doel met dit project is om een dialoog op gang te brengen tussen mensen die normaal niet zo snel met elkaar in gesprek zouden raken. Wolf haar werk heeft altijd een maatschappelijke urgentie. Het idee voor deze expositie is ontstaan omdat zij ervaarde dat er vaak op een bevooroordeelde manier naar vluchtelingen wordt gekeken. De woorden en beelden van de tien makers laten iets zien van hun afkomst, identiteit en hun zoektocht naar een nieuwe, veilige plek.

Samenwerking

De expositie is een samenwerking van het COA (Asielzoekerscentrum Dronten), de Stadskazerne, Wijz Welzijn, Vluchtelingenwerk Kampen en Stichting Ele Ele. Het project wordt mogelijk gemaakt door het heropeningsfonds Kampen. De expositie past prachtig bij de gemeenschappelijke slogan van de Stadskazerne; kom verhalen halen!

Feestelijke opening

De expositie wordt zaterdag 26 november om 11.00 uur feestelijk geopend door wethouder Richard Boddeus. Iedereen is welkom om hierbij te zijn. De kunstenaars stellen zich voor en we gaan met elkaar in gesprek over de werken. De AZC-band komt optreden en Turkse hapjes worden verzorgd door stichting Ele Ele.

Terug naar het overzicht