Kennismaken met je voorouders? De geheimen van een monumentaal pand ontdekken? Met de klas leren over een bepaalde gebeurtenis? Of interessante informatie vinden voor een toespraak, artikel of onderzoek? 

Het Stadsarchief herbergt de historie van de gemeente Kampen. Door de eeuwen heen hebben de gemeente en haar inwoners er tweeënhalve kilometer aan boeken, tekeningen, foto’s, films, kranten en affiches verzameld. Dit zijn waardevolle bronnen: ze geven inzicht in jouw familiegeschiedenis, de ontwikkeling van de omgeving en het maatschappelijk leven door de jaren heen.

Welke vraag over het verleden heb jij?

Stap met je vraag eens binnen bij het Stadsarchief. Elke dinsdag en donderdag is het informatiecentrum in de Stadskazerne geopend van 9.00 tot 17.00 uur. Op die momenten zijn er ervaren en enthousiaste medewerkers aanwezig om jou op weg te helpen bij jouw speurtocht in het verleden.

Bovendien kun je ook kosteloos gebruik maken van de ruime werkplekken en computers in het informatiecentrum. Je kunt dan ongestoord werken aan jouw zoektocht, én ook direct de medewerkers om advies vragen als je toch even vast loopt in jouw onderzoek. Liever thuis achter de eigen pc op onderzoek? Dat kan natuurlijk ook. De collectie is 24 uur per dag online te bekijken via www.stadsarchiefkampen.nl.

Bekijk de website van deze bewoner