De Stadskazerne is het maatschappelijk, historisch en cultureel kenniscentrum van Kampen. We bieden een podium voor ontmoeting, verbinding, educatie en debat. Daarnaast heeft De Stadskazerne verschillende mogelijkheden om te exposeren.

We bieden je graag de kans om je werk tentoon te stellen of een expositie te organiseren over een bepaald onderwerp. De expositieruimtes zijn gratis te bezoeken tijdens de openingstijden van de Bibliotheek Kampen. 

De expositieruimtes in De Stadskazerne zijn bestemd voor:

  • eigen initiatieven van participanten van De Stadskazerne (o.a. het Stadsarchief Kampen, de Stadsarcheoloog, de Bibliotheek, RTV IJsselmond); 
  • lokale initiatieven m.b.t. (de historie van) de stad Kampen of haar inwoners;
  • maatschappelijke initiatieven die aansluiten bij de doelstellingen van één van de participanten
  • tentoonstellingen van Kamper kunstenaars (schilder- en tekenkunst, ruimtelijk werk, vrije grafiek en fotografie etc.)

Expositiemogelijkheden: 

  • De Nicolaas Plompzaal op de begane grond van De Stadskazerne
  • Café Paatje, gangen (verdieping 1 en verdieping 2) en de trappenhuizen

Exposeren in Café Paatje, de gangen en de trappenhuizen is gratis.

Voor een expositie in de Nicolaas Plompzaal vragen we een wederdienst. De precieze invulling van de wederdienst stellen we samen met jou vast.  Een paar voorbeelden van eerdere wederdiensten zijn: Rondleiding op gekozen moment, een Koffieconcert, inloop voor schildercursus, spreekuur, de kunstenaar live aan het werk, of een workshop.  

Meer weten

Wil je meer weten over jouw mogelijkheden om in De Stadskazerne te exposeren? Neem dan contact op met Annelies RIjkhoff. Telefonisch via 038 33 70 770 of per e-mail: info@destadskazerne.nl of a.rijkhoff@stadsarchiefkampen.nl

Terug naar het overzicht