Welkom in de huiskamer van Kampen!

Bibliotheek Kampen is een aantrekkelijke en inspirerende plek waar je aan je persoonlijke ontwikkeling kunt werken. Of het nu gaat om taal, digitale vaardigheid, sociale interactie; de Bibliotheek is er voor om mensen ‘betrokken’ te houden. De Bibliotheek is er voor iedereen, ongeacht opleidingsniveau, afkomst of politieke opvattingen. Iedereen mag gebruikmaken van de mogelijkheden van de bieb, ook als je geen lid bent. Wil je boeken mee naar huis nemen en korting op onze activiteiten? Word dan lid, en steun het voortbestaan van de Bibliotheek in jouw stad.

Openingstijden:
Maandag t/m zaterdag: 9 – 17 uur
Vrijdag: 09 – 19.30 uur
Zondag: gesloten

De Bibliotheek Kampen organiseert dagelijks leuke en interessante activiteiten voor jong en oud.
Via deze link ga je naar de agenda.

Geheugenpunt
Sinds 2022 hebben we in Bibliotheek Kampen een Geheugenpunt. Een antieke kast vol informatie en materialen voor én over mensen met dementie.

Digisterker
Het internet is voor iedereen. Wil je starten met internet, maar weet je niet goed hoe dat werkt? Volg dan de basiscursus internet van Klik & Tik in de Bibliotheek. Stap voor stap ga je het internet op en ontdek je hoe dit werkt

Klik en Tik
Het internet is voor iedereen. Wil je starten met internet, maar weet je niet goed hoe dat werkt? Volg dan de basiscursus internet van Klik & Tik in de Bibliotheek. Stap voor stap ga je het internet op en ontdek je hoe dit werkt

Plantenbieb
In de plantenbieb kunnen bezoekers stekjes en zaden brengen, ruilen en/of mee naar huis nemen. Ook is er informatie te vinden over stekken, zaaien en duurzaamheid. Om gebruik te maken van de plantenbieb hoef je geen lid te zijn van de bibliotheek.

Taalpunt
Wil je beter Nederlands leren spreken? Beter leren lezen en schrijven? In het Taalpunt helpen wij je daar graag bij.

Taalcafé
Ben je aangemeld bij het Taalpunt? Dan mag je ook meedoen met het Taalcafé. Op maandagavond is de bieb speciaal en alleen voor ons open. We oefenen samen het lezen en schrijven.

Praatcafé
Is Nederlands niet je eerste taal? Wil je vaker Nederlands praten en meer Nederlanders ontmoeten? Kom langs voor een kop koffie en een praatje!

Meer doen met de computer
Wij je beter leren omgaan met internet of programma’s als Excel? Of met dingen die je moet regelen met de overheid? 

Belastingaangifte
Kun je wel wat hulp gebruiken bij het invullen van je aangifte? Een expert die meekijkt, helpt met invullen of je vragen beantwoordt. Ook als je geen lid bent.

Donorregistratie
Op 1 juli 2020 is de nieuwe donorwet ingegaan. Wat betekent dit voor jou? Wil je meer informatie of kun je wel wat hulp gebruiken bij het maken van je keuze?

Infopunt
Heb je vragen over welke mogelijkheden er zijn om je Nederlands te verbeteren of je digitale vaardigheden te vergroten? Bezoek het Infopunt

 

Contactinformatie:
038 331 2101
post@bibliotheekkampen.nl
www.bibliotheekkampen.nl

 

Bekijk de website van deze bewoner