Kennismaken met je voorouders? De geheimen van een monumentaal pand ontdekken? Met de klas leren over een bepaalde gebeurtenis? Of interessante informatie vinden voor een toespraak, artikel of onderzoek? 

Bij het Stadsarchief bewaren we de historie van de gemeente Kampen. Door de eeuwen heen hebben de gemeente en haar inwoners er tweeënhalve kilometer aan boeken, tekeningen, foto’s, films, kranten en affiches verzameld. Dit zijn waardevolle bronnen: ze geven inzicht in jouw familiegeschiedenis, de ontwikkeling van de omgeving en het maatschappelijk leven door de jaren heen.

Welke vraag over het verleden heb jij?

Kom langs bij ons in het Informatiecentrum

Maak eerst een afspraak via het reserveringsformulier en vertel ons waar jij naar op zoek bent. Dan bereiden wij jouw bezoek voor. Wij helpen je graag bij jouw speurtocht naar het verleden.
Dinsdag en donderdag van 09 tot 12 uur
Dinsdag en donderdag van 13 tot 16 uur
Klik hier om te reserveren

TIP

Iedere eerste zaterdagochtend van de maand is de Inloopochtend van de Historische vereniging Jan van Arkel.  Dan kun je met jouw vragen over stamboomonderzoek en onderzoek naar de geschiedenis van panden terecht in het Informatiecentrum van het Stadsarchief in De Stadskazerne. De vrijwilligers helpen je bij het onderzoek naar jouw familiegeschiedenis. Je kunt daarbij gebruik maken van de faciliteiten van het Stadsarchief. Je krijgt bijvoorbeeld uitleg over de eerste bronnen die je bij stamboomonderzoek tegenkomt, zoals bevolkingsregisters, burgerlijke stand en kerkelijke doop-, trouw- en begraafboeken. En ze leggen graag uit hoe je kunt zoeken naar gegevens op internet en in de verschillende archieven. Wil je juist achter de geschiedenis van een pand komen? Ook dan ben je van harte welkom!

Thuis op onderzoek?

Liever thuis achter de eigen pc op onderzoek? Dat kan natuurlijk ook. De collectie is 24 uur per dag online te bekijken via www.stadsarchiefkampen.nl.

Bekijk de website van deze bewoner